sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Synttärikakku


Tämän kakun tekeminen alkoi lattialle tippuneen kananmunan siivoamisella... Mutta onkin ensimmäinen täytekakkuni varmaan vuoteen! Viimeksi muistan tehneeni täytekakun isänpäivänä. Tällä kakulla onniteltiin miehen isää syntymäpäivän johdosta. Oli hurjan hyvää, vaikka itse sanonkin.

Paistoin sydänvuoassa kolmen munan täytekakkupohjan. Kostutin kakun vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Sisällä on valkosuklaatäytettä ja vadelmarahkaa, pursotukset Flora Vispiä, suklaaristikko tummaa suklaata (Reilun Kaupan Aware-suklaata). Teksti on Dr.Oetkerin valmiita suklaakirjaimia ja reunoilla vielä Meiran hopeisia suklaarakeita.


Kakkupohja:

3 kananmunaa
1 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
0,25 dl tärkkelystä (perunajauhoja, maissitärkkelystä tmv)
0,5 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi, sekoita varovasti esimerkiksi nuolijalla. Paista 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Valkosuklaatäytteen tein alla olevalla ohjeella. Seuraavan kerran taidan koettaa millaista tulee ilman liivatteita, kenties koostumus olisi mukavampi niin? Hyvää tämä kyllä on, aikaisemmin ollaan testattu kääretortun välissä. On kyllä makeaa, joten halusin toiseksi täytteeksi raikasta vadelmaa. Yhdistelmä oli ihana.

1 prk Eldorado-vaniljakastiketta
1 levy Pandan valkosuklaata
2 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike. Sulata valkosuklaa. Kuumenna tilkka vettä ja liuota lionneet liivatteet siihen. Yhdistä aineet.

Vadelmarahkassa oli pakasterasiallinen vadelmia (vetoisuutta en nyt osaa sanoa, mutta sellainen matala perusrasia ohutta muovia), noin 150g maitorahkaa, loraus vaniljakastiketta, vaniljasokeria ja pari liivatetta.


Tein myös suklaaperhosia samasta suklaasta kuin tuo ristikko kakun päällä. Yksi teki ilmalennon jo kotona ja tältä kakun päälle päätyneeltäkin hajosi siipi... Täytyypä seuraavan kerran koettaa tehdä vielä hieman vahvemmat viivat! Pursotukset eivät näy kuvissa kovin hyvin, mutta reunoilla on aaltoja ja tuossa päällä kieppejä tai lenkkejä, tai miksi niitä ikinä kutsutaankaan.

11 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa perin herkulliselta kaakulta. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tanja, herkullista oli. :)

    VastaaPoista
  3. Ai ai miten hieno kakku! :) Tosi kivat koristeet, ja varmasti suussasulavan hyvvää..

    VastaaPoista
  4. Insanity, kiitos! Makea valkosuklaa ja raikas vadelmatäyte olivat loistava yhdistelmä.

    VastaaPoista
  5. Kaunis kakku ja kans varmasti maistuu herrrkulliselta :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommentista. Piti tulla käymään vastavierailulla sivuillasi ja täältähän löytyi heti ihanan näköinen kakku :) Nätti suklaaperhonen

    VastaaPoista
  7. H3N: Kiva kun kävit ja kiitos kommentista! Suklaaperhonen on tehty Kinuskissan ohjeilla ja sieltä piirretyllä mallilla. :)

    VastaaPoista
  8. Kauniskakku. Suklaa perhonen näyttää hienolta.

    VastaaPoista
  9. Kiitos Sirpa. Olin itsekin varsin tyytyväinen perhosiini, mutta kovin hauraita ne ovat. Harmittaa kun menivät rikki.

    VastaaPoista
  10. Tulin vastavierailulle, kiitos kommentista. Sinnulla on täällä monta ihastuttavaa ja kaunista kakkua!!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.