sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Hampurilaissämpylät

Herkuttelimme eilen omatekoisilla hampurilaisilla. Tein sämpylät ja pihvit itse. Jauhelihapihvin lisäksi hampurilaisiin tuli kermaviilikastiketta, salaattia, tomaattia, ketsuppia ja cheddar-juustoa. Maustoin purkin kermaviiliä Heinzin Mexican-ketsupilla, mustapippurilla, paprikalla, chilillä ja persiljalla. Hampurilaiset ovat todella herkullista ja täyttävää ruokaa!

Hampurilaissämpylät (12 kpl)

0,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
reilu desi kaurahiutaleita
reilu desi ohrahiutaleita
ripaus suolaa
noin 0,5 dl rypsiöljyä
vehnäjauhoja
päälle seesaminsiemeniä tai vaikkapa juustoraastetta (kuten meillä tällä kertaa)

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42 asteiseksi). Lisää suola sekä hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää jauhoja vähitellen. Alustamisen loppuvaiheessa lisää öljy. Minä lopetan jauhojen lisäämisen siinä vaiheessa, kun taikina on vielä pehmeää ja tarttuu aavistuksen verran käsiin. Taikinaa käsitellessä ja sämpylöitä pyöritellessä tulee kuitenkin käytettyä jauhoja. Näin sämpylöistä tulee ilmavia ja pehmeitä. Kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Leivo sämpylöiksi ja kohota jälleen puolisen tuntia. Voitele maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä, juustoraastetta, kaurahiutaleita tai mitä haluatkaan. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin värin. Sämpylän kypsyyttä voit kokeilla sen pohjaa koputtamalla: kypsä sämpylä kumisee/kopisee.

3 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta!

    Kiitos onnitteluista :)
    Kuvassa on ylioppilaskunnan huolinalle, nimeltään Jalo Nalle (nimetty jaloviinan mukaan) ja se pyörii joskus meidän seurassa iltaisin :) Veikeä kaveri! Oli pakko äkkiä saada joku kuva postaukseen, niin tuo sattui ekana töissä käteen :D

    VastaaPoista
  2. Onpa herkullisen näköne!! Meinaa nälkä jo olla ni ois niin herkku syyä nyt tämmönen :) Olit käyny blogissani, kiitos siitä! Toki sopii linkitys, lisään sinutki omaan listaan. Kiva tutustua uusiin blogeihin!

    VastaaPoista
  3. Cebic ja tuulia, kiitokset kommenteistanne. :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.