tiistai 1. syyskuuta 2009
Suklaajuustokakku
Pohjana digestive- ja suklaamariekeksejä murskattuna + sulatettua margariinia.
levy maitosuklaata
5 pätkispatukkaa
1 pkt (200g) Keiju vaniljatuorejuustoa
1 pkt (200g) maustamatonta tuorejuustoa
5 dl kermaa
7 dl vaniljajogurttia
10 liivatelehteä
vettä liivatteiden liuottamiseen
Sulata suklaat vesihauteessa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma. Lisää kermavaahtoon tuorejuustot ja jogurtti. Sekoita viimeisenä joukkoon sulatettu, jäähdytetty suklaa. Kuumenna tilkka vettä ja liuota kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet siihen. Yhdistä liivateseos massaan. Kaada massa pohjan päälle irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Oma vuokani on halkaisijaltaan 25 cm.
Kakku on koristeltu veistelemällä suklaata päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)
Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.