perjantai 27. marraskuuta 2009

Piparisuklaajuustokakku

Osallistuin tällä kakulla Leivontafoorumin marras-joulukuun leivontahaasteeseen, jonka aiheena on pipari. Haasteesta voit lukea lisää täältä.


Ihanaa kakkua! Tykkäsin kovasti, taidan tehdä tällaisen meille jouluksikin. Pipari todella maistuu. Vaikka yleensä olen paksumman pohjan ystävä, niin piparipohja on sen verran vahvan makuinen, että ohut pohja toimi kakussa mainiosti. Kokeilin pohjassa ensimmäistä kertaa myös hedelmäsosetta rasvan sijaan. Hyvää, eikä pohjasta tullut yhtä kova kuin rasvan kanssa. Kannattaa kokeilla.


Tein kakun 25 cm irtopohjavuokaan. Siihen tuli melko matala, joten suosittelen tekemään näillä määrillä pienempään, esim. 20 cm, vuokaan. Liivatteiden määrää voi vähentää ainakin yhdellä.

Pohja:

3,5 dl piparimurua
2 rkl omenasosetta

Kakkumassa:

1 prk (2,5 dl) Flora vispiä
1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
150 g maustamatonta jogurttia
240 g Fazerin piparkakkusuklaata
4 liivatelehteä
tilkka maitoa

Yhdistä piparimurut ja omenasose. Painele vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vaahdota Flora vispi. Yhdistä vaahtoon tuorejuusto, jogurtti ja hieman jäähtynyt suklaa. Kuumenna tilkka maitoa ja liota lionneet liivatelehdet siihen, muista puristaa lehdistä ylimääräinen vesi pois. Kaada kakkumassan joukkoon. Kaada pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Koristelin kakun marsipaanista tehdyillä lumihiutaleilla, valkosuklaaspritsauksilla sekä kimalteella (Magic sparkles). Kimallus ei tosin kuvissa oikein näy. Kakun pintaan jäi inhottavaa epätasaisuutta, koska piparisuklaassahan on piparimurua. Tästä kakusta jäi hyvä mieli myös spritsausten suhteen, koska kerrankin suklaa tuntui tottelevan minua. Jospa seuraavalla kerralla uskaltautuisin koettamaan jotakin monimutkaisempaakin kuviota.

Ensimmäinen kuva on luonnonvalossa otettu, toinen loisteputkien valossa. Oikeasti kakku on väriltään jotakin näiden kahden väliltä... Olipas taas hankala päivä kuvata kun vielä aamukymmeneltäkin oli tosi hämärää.

9 kommenttia:

  1. Todella kaunis kakku! :)
    Sitä banskukakkua kannattaa ehdottomasti kokeilla, on tosi tosi hyvää!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa varmaankin! :) Tosi jouluselta kuulostaa :)

    VastaaPoista
  3. Kieltämättä tuoksuu aika jouluiselle, laitoin vielä loput kanelitangot ja tähtianikset Mariskooliin pöydälle, niin kodissakin tuoksuu vienon jouluiselle :) Rappukäytävässä toivottavasti ei kukaan huomioi niiden tuoksua!

    VastaaPoista
  4. Maukkaan kuuloinen kakku =) Itsekin tein piparijuustokakkua viime viikolla, mutta en älynnyt ollenkaan että sinne olisi voinut laittaa piparkakkusuklaata! Pitää ensi kerralla testata =)

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen! Ja kiitos tuosta ravankorvaamisvinkistä, kokeilen kyllä sitä joskus! =)

    VastaaPoista
  6. Varmaan ihan todella herkkua <3 <3 <3
    Tätä taidan kokeilla jouluksi meille! Kiitos!

    VastaaPoista
  7. Teen juuri tätä kakkua....Mietiskelin vaan, eikö siihen kerma, jugurtti seokseen tuu sokeria yhtään? Tuleeko tarpeeksi makea pelkän piparin ja suklaan kera?

    VastaaPoista
  8. Anonyymi, en yleensä koskaan laita juustokakkuihin sokeria. Tähänkään kakkuun ei siis tule lainkaan sokeria, tulee kyllä tarpeeksi makeaa. Voithan maistaa kakkumassaa ja lisätä sokeria jos tuntuu sitä tarvitsevan. Toivottavasti kakku maistuu!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.