tiistai 17. marraskuuta 2009

Pullapäivä

Leivoin pitkästä aikaa pullaa. Kyllä olikin hyvää! Tein taikinan ajatuksissani veteen, mutta oikein maukkaita pullia tuli silti. Taikina oli jo kohoamassa, kun huomasin erheeni...

Jaoin taikinan kahtia ja tein toisesta puolikkaasta 8 kpl voisilmäpullia ja toisesta pieniä korvapuusteja, 12 kpl. Korvapuusteista ei ole kuvia kun leivoin sen verran myöhään, ettei hyviä kuvia saanut. Pakastin suurimman osan ja loput syötiin jo. :)


2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
noin 1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
100 g voita tai margariinia sulatettuna
noin 7,5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta jauhoja vähitellen taikinaan hyvin vaivaten, aluksi vatkaten. Lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahtia. Kauli toinen taikinapala levyksi. Levitä sille voita tai margariinia ja ripottele päälle fariinisokeria, kardemummaa ja runsaasti kanelia. Rullaa ja leikkaa puusteiksi. Kohota liinan alla ja voitele kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria.

Tee toisesta palasta pötkö ja leikkaa se tasakokoisiksi paloiksi. Pyöritä palat pulliksi. Kohota liinan alla. Paina pullien keskelle syvennys ja laita siihen pala voita. Voitele kananmunalla ja laita päälle sokeria.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Ai ai, pulla tuoksuu tänne asti :) Perinteiset voisilmäpullat ovat kyllä yksiä parhaimmista.

    VastaaPoista
  2. Kaupassa näkyi myös sellaisena spirallin muotoisinakin perunoita (joskus olen sen tyylisiä syönyt linnanmäellä :) Aika paljon kalliimpi tuo pussi oli perus ranskalasiin verrattuna, mutta eihän niitä kuulu joka päivä syödä :P

    VastaaPoista
  3. niin tosiaan..unohdin laitta tekstin loppuun että nuo kakut/oli sairaan olin viime joulu pyhinä että kyllä minä olen tähän mennessä jo hyvin parantunut :D

    VastaaPoista
  4. Ihania pullia, todella pehmoisen näköisiä :). Nam!

    VastaaPoista
  5. Naminami, lämmin pulla on vaan niin Ihanaa!!!!

    VastaaPoista
  6. Namskis, ihanan näköisiä pullia! :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.