maanantai 2. marraskuuta 2009

Valkosuklaajuustokakku

Meillä ei syöty viikonloppuna karmivaa halloween-kakkua, vaan kukin koristeltua ihanaa juustokakkua. :) Tein valkosuklaajuustokakkua toista kertaa ja tästä tuli paljon parempaa kuin edellisestä versiosta, jota en julkaissut blogissa lainkaan. Kakku oli koostumukseltaan juuri sopivan pehmeää ja maku oli mahtava!

Koristeena on maitosuklaata ja vaahtokarkkitaikinasta tekemiäni kukkasia.


Kääretorttupohja:

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sihtaa vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille pöydälle.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja sen päälle kääretorttupohja.

Juustokakkumassa:

1 prk (2,5 dl) Flora vispiä
1 prk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 2/3 levyä Pandan valkosuklaata
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma. Vaahdota vaniljakastike jääkaappikylmänä kapeassa astiassa. Sulata valkosuklaa. Yhdistä vaahdot, tuorejuusto ja valkosuklaa.

Kuumenna tilkka vettä. Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen. Kaada hieman jäähtyneenä kakkumassan joukkoon ohuena nauhana.

Kaada massa pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele.


Vielä ehtii osallistua arvontaan!

10 kommenttia:

  1. Oiiiiih miten ihana<3 :o Ja hei kiitos vinkistä! En ollut aiemmin huomannut tuota sähköposti-ilmoitustakaan, kiitos ja kumarrus :) !

    VastaaPoista
  2. Voi että, tätä kun saisi nyt heti!! Kauhea makeannälkä, ja vielä puoli tuntia töitä... =/

    Varmasti todella hyvänmakuinen kakku!!!

    VastaaPoista
  3. Hei! Tulin vastavierailulle kiittämään kommentistasi! Kiva blogi sinulla ja tuo valkosuklaajuustokakku on niin herkullisen näköinen :P Linkitän sinut, sopiiko?

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne vauvapaakari, Tintsu, Ewelyn ja Seliina!

    Seliina, toki linkitys sopii. Teen samoin. :)

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa todella herkulliselta! :) Linkitin myös blogisi.

    VastaaPoista
  6. Hyydytetyt kakut ovat lemppareitani ja tämä näyttää täydellisen hyvältä! =)

    VastaaPoista
  7. Voi kiitos<3! Pätkis on kyllä hyvää missä tahansa ;)

    VastaaPoista
  8. Mmmh, tää kakku houkuttelee salakavalasti! Se Stockan F8 on kyl yks miun lempiravintola, viikottain vaihtuva lista ym ^^

    VastaaPoista
  9. Oi, ihanat ainekset = ihana kakku!!! Saisinpa palan!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.