Tämä ihana mangokakku oli toisena kakkuna pojan synttäreillä. Raikasta, tosi herkullista! Koristeena marsipaanista tehty kukka ja lumpeenlehdet.
Tämä määrä oli 20 cm irtopohjavuokaan hieman liikaa, jatkoin vuokaa reunakalvolla.
Pohja:
noin 200 g Digestive-keksejä murustettuna
noin ½ purkkia mangososetta (Piltti)
Massa:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
noin 4 dl maustamatonta jogurttia
noin 100 g maitorahkaa
1,5 prkl mangososetta (Piltti)
6 liivatetta
sitruunamehua liivatteiden liuottamiseen
hieman vaniljasokeria
noin 2 tl sokeria
Kiille:
2 prk mangososetta (Piltti)
vettä
4 liivatetta
Sekoita keksimurut ja mangosose keskenään. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele seos sen päälle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen jogurtti, rahka ja mangosose. Kuumenna sitruunamehu, purista lionneista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne mehuun. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada ohuena nauhana kakkumassaan koko ajan sekoittaen. Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.
Valmista hyytyneen kakun päälle kiille. Liota liivatteet kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Kaada mangososeen joukkoon. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä.
Tämä mangokakku on mun lemppari hyydykekakuista. Ihanan raikas! Muutkin tarjottavat näyttävät upeilta ja kuulostavat herkullisilta. :)
VastaaPoistaHeippa! Tulin vastavierailulle :) Ajattelin tuollaista mangokakkua tehdä juuri tällä viikolla. Mangosose on herkkua :) Lisäsin sinut linkkilistalleni.
VastaaPoistaMoi!
VastaaPoistaTätä kakkua kokeilen omille syntymäpäivilleni.
Koristeetksi meinasin laittaa kiivisiivuja keskelle pieneksi ringiksi ja ringin keskelle passionhedelmän sisus"mössöä".
Auli, kiva kuulla, kuulostaa hyvältä!
VastaaPoista