keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Munaton kakkupohja

Tästä Myllyn Parhaan ohjeesta tulee passelin kokoinen kakkupohja 20 cm irtopohjavuokaan. Pohja on tiiviimpi kuin tavallinen kakkupohja, mutta hyvän makuinen.

3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g margariinia sulatettuna
1 dl omenasosetta
2 dl vichyä, siideriä, kermaa tms.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, neste lopuksi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Tumman pohjan saat lisäämällä 2 rkl tummaa kaakaojauhetta. Kasvirasvaa käyttämällä saat maidottoman kakun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.