Täyte on mitoitettu täytekakun yhteen väliin. Ohje Kinuskikissalta.
Kinustikastike:
1½ dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria
Kerma-tuorejuustovaahto:
1½ dl kuohukermaa
75 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ liivatelehteä
2 rkl vettä
50-75 g (jäisiä) puolukoita
Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen tulee olla täysin kylmää ennen vaahdotusta, joten tee kastike valmiiksi vaikka jo edellispäivänä.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita kerma-tuorejuustovaahdon joukkoon.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.
Lisää joukkoon jäiset puolukat ja levitä kostutetun pohjan päälle. Tuoreet puolukat voi ripotella täytteen joukkoon levitettäessä sitä pohjan päälle, näin puolukoiden mehu ei pääse värjäämään ja maustamaan vaahtoa.
Hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen vuoan irrottamista (kakku kannattaa siis koota irtopohjavuoan renkaan sisälle).
Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa! =)
VastaaPoistaKiitos Hanna!
VastaaPoista