keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Nallekakku nimipäiväsankarille

Viime viikolla juhlittiin poikamme nimipäivää, vaikkei nimi almanakassa olekaan. Kakussa olevissa palloissa luki pojan nimi. Tällaista herkkukakkua siis syötiin lähisukulaisten kanssa.


Kuuden munan peruskakkupohja, kostutus vissyllä. Kakussa on valko- ja maitosuklaatäytteet (130 g suklaata, purkki Flora vispiä ja vaniljakreemijauhetta tukevoittamaan täytettä). Molemmissa väleissä lisäksi sipaisu vadelmahilloa. Herkkua!

Pursotukset vaniljakreemijauheella tukevoitettua Flora vispiä. Osan värjäsin vaaleansinisellä pastavärillä. Koristeet vaahtokarkkitaikinaa, värjätty samaisella vaaleansinisellä (Sugarflairin baby blue). Palloihin kirjoitin mustalla elintarviketussilla sankarin nimen. Vaahtistaikina on koristeissakin kiva, koska se ei pehmene ja sula niin kuin marsipaanikoristeet.

11 kommenttia:

  1. Ihana tämäkin kakku!Värjäsin massan persikan värisellä pastavärillä.Unohdin mainita siitä :) Vaahtokarkeista itsestään(oli niitä väiski karkkeja)tuli harmaata.

    VastaaPoista
  2. Vastavierailulle tulin. :) Ihania kakkuja ja leivonnaisia sinulla täällä. Tämäkin kakku näyttää todella suloiselta ja täytteet kuulostavat herkullisilta. Nam. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne Meri, Sakari ja Korianteri!

    VastaaPoista
  4. kiiitos : ) mangokakku on todellakin aivan ihanaa. yks mun suosikkiohjeistani ehdottomasti :p

    mä en ookkaan ikinä tätä vaahtistaikinaa kokeillut mihinkään, katsellut aina vain muiden blogeissa. mutta varmasti kätevää ja näemmä saa hienoja koristeitakin :o mua ärsyttää marsipaanissa just se kun se pehmenee... tässäpä olisi siis hyvä vinkki kokeilla jotain muuta sen tilalle. ihanan näköinen kakku muutenkin : ))

    VastaaPoista
  5. haha mitäs tuo haittaa, kiitos paljon tuosta mainospuheesta! :-D monta uutta asiaa sain tietää sen ansiosta. vähän hyvä jos kerta niin kauanki pysyy hyvinä koristeet jääkaapissa :o tähän aiheeseen pitääki tutustua tarkemmin, mielenkiintoista.

    ja kiitos pionin ohjeen suosittelusta ! täällä blogimaailmassa ohjeita riittää pilvin pimein, on vaikeaa löytää sellaista ohjetta tommoseen uuteen asiaan jonka avulla ainakin onnistuisi : )

    VastaaPoista
  6. Ihastuttava nalle ja kakussa muhkean upeat pursotukset! =)
    Tuota Pionin ohjetta olen minäkin sillä silmällä vilkuillut että pitäisi testata, olen kyllä aikaisemminkin tehnyt mutta siitä on jo aikaa. =)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.