torstai 16. joulukuuta 2010

Valkosuklaiset kardemummamuffinit

Tällä reseptillä osallistuin Leivontafoorumin marras-joulukuun leivontahaasteeseen, jonka aiheena oli jouluiset muffinsit.


8 kpl Brunon isoja muffinivuokia

3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
2 tl kardemummaa
0,5 levyä valkosuklaata (Panda)

2 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl maitoa
100 g voita tai margariinia sulatettuna

1. Sulata ensin rasva ja rouhi suklaa.
2. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
3. Lisää muut ainekset kuiviin ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vatkaa tai sekoittele turhaan, tämä tekee muffinit kuiviksi ja sitkeiksi.
4. Jaa vuokiin ja paista kypsiksi 200 asteisen uunin keskitasolla, noin 20 minuuttia.

Hunnuta jäähtyneet muffinit tomusokerilla ja koristele esimerkiksi lumihiutaleen muotoisilla strösseleillä. Näissä lisäksi kanelitankoja, koska kardemumman tilalle voi kokeilla sitäkin. Valkosuklaa ja kaneli on loistava yhdistelmä sekin!

Muffineistani sain tällaisia kommentteja:
  • Niin kauniita, varmasti maistuvia muffineja!
  • kardemumma maistuu aina ---kanelitangot pois :vilkuti:
  • Kiva koristelu.
  • Maukas ja helppo.

3 kommenttia:

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.