tiistai 30. marraskuuta 2010

Rocky Road

Tätä ihanaa herkkua on tullut tehtyä jo useaan otteeseen. Yksinkertaisuudessaan rocky road pitää sisällään suklaata, pähkinöitä ja vaahtokarkkeja. Tässä versiossa on levyt valko- ja maitosuklaata, suolapähkinöitä ja isoja paloja Haribon vaahtokarkkeja. Naaaam.

Minä olen tehnyt tämän aina näin: suklaa sulatetaan ja kaadetaan puolet siitä kelmutettuun astiaan. Sitten ripotellaan päälle pähkinöitä ja vaahtokarkkeja, joiden päälle kaadetaan loput suklaat. Päälle voi vielä ripotella koristeeksi vaahtiksia ja pähkinöitä. Voit myös sekoittaa pähkinät ja vaahtokarkit sulatetun suklaan joukkoon ja kaataa koko komeuden astiaan.

Sitten vaan kylmään jähmettymään, paloiksi ja nauttimaan. :)


maanantai 15. marraskuuta 2010

Papan toffee-mustikkakakku

Tämän kakun veimme papalle eli minun isilleni isänpäivää juhlistamaan. Oli sen verran herkullista, että taidanpa tehdä toistekin!


Halkaisija 20 cm

Pohja Digestive-keksejä ja päärynäpilttiä

Täyte:
3 dl kuohukermaa vaahdotetaan, lisätään purkki kondensoitua karamellisoitua maitoa ja 250 g maitorahkaa, hyydytetään 7 liivatteella (vähempikin olisi kyllä riittänyt).

Kiilteessä on noin 150 g mustikoita soseutettuna. Sosetta notkistin marjamehulla. Kiille on hyydytetty kahdella liivatteella.

Koristeena marsipaanilehdet ja elämäni ensimmäiset kermaruusut.

Isin kakku

Viime vuonna mieheni sai hattivattikakun, nyt pääsi poikakin osallistumaan leipomiseen. Muuten äiti sai leipoa ihan yksikseen, mutta poika kävi maistelemassa ja koristelemassa. Idea kakkuun löytyi Kinuskikissalta.

Kakun kuorruttamisen jälkeen maalasin pojan käden tummalla suklaalla ja poika painoi kädenjälkensä kakkuun. <3



Kahden munan sokerikakkupohja

Kostutus maidolla

Toffee-mustikkatäyte

Kuorrute vaahtokarkkimassaa, jonka alla sipaisu kermavaahtoa

Käsi ja teksti tummaa suklaata

lauantai 13. marraskuuta 2010

Ukin isänpäiväkakku

Ukki eli mieheni isä sai isänpäivän kunniaksi tällaisen kakun.



Neljän munan tavallinen kakkupohja

Kostutus maidolla

Sipaisu paseerattua appelsiinimarmeladia

Suklaatäyte:
4 dl kuohukermaa
130 g maitosuklaata
noin 50 g tummaa suklaata
250 g maitorahkaa

Kerma kuumennetaan ja suklaa sulatetaan siihen. Annetaan jäähtyä kunnolla, mielellään yön yli, ja vaahdotetaan sitten. Rahka lisätään vaahtoon. Suosittelen lisäämään täytteeseen pari liivatetta!

Koristeena suklaahippuja ja vaahtokarkkitaikinasta tehdyt kukat sekä onnittelukyltti. Kukkien keskustat ovat valkoista marsipaania, johon tuputin keltaista tomuväriä. Lehdet marsipaania.