Taikina:
200g margariinia
2 dl sokeria
4 munaa
½ sitruunan raastettu kuori
2,5-3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vettä
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori (laitoin epähuomiossa koko sitruunan mehun, mutta ei se minusta liikaa ollut vaikka aavistuksen maistuikin)
1 tl kanelia
3 omenaa (minä käytin pieniä kotimaisia omenia, muistaakseni 9kpl)
Tee ensin täyte: Kiehauta vesi, sokeri, kaneli ja sitruuna. Kuori omenat ja kuutioi ne. Lisää kuumaan veteen. Hauduta hiljaa poreillen kunnes omenat ovat melko pehmeitä. Jäähdytä ja valuta.
Taikina: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja sitruuna.
Kaada puolet taikinasta voideltuun (20 cm) irtopohjavuokaan. Asettele omenakuutiot taikinan pinnalle ja levitä loppu taikina päälle.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Hunnuta kakku jäähtyneenä tomusokerilla.
Kiva, että kokeilit♥ Minustakin tämä oli älyttömän hyvää! Huomenna ajattelin taas tekaista vieraille:)
VastaaPoistaTämä on kyllä tosi hyvää!!!
VastaaPoistaTämäkin vaikuttaa herkulliselta, ja kuvassa näyttää oikein mehevältä! Namskis!
VastaaPoistaKiitokset kommenteista Kati, Vauvapaakari ja Tanja. :)
VastaaPoistaOi, kuulostaa niin herkulta että melkeenpä pakko kokeilla joku päivä
VastaaPoistaH3N, kannattaa ehdottomasti kokeilla, tästä on tykätty kovasti.
VastaaPoistaTää näyttää tosi hyvälle, täytyy pistää testiin =O)))
VastaaPoistaKiitos kommentista Katri, kokeile ihmeessä. :)
VastaaPoista