tiistai 15. syyskuuta 2009

Sämpyläruudut


Helppo ja nopea tapa saada tuoretta leipää! Päätin tehdä tätä kun edellispäivältä jäi perunamuusia. Sämpyläruutujen ohje on joskus ollut Elovena-paketin kyljessä. Muokkasin ohjetta ja hyviä tuli! Tämä on siis minun tämänkertainen reseptini.

5 dl vettä
1 dl ohrahiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
noin 2dl perunamuusia
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl öljyä
4 dl Myllärin kokojyväistä sämpyläjauhoseosta
2,5 dl vehnäjauhoja
voiteluun maitoa
päälle juustoraastetta

Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi. Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa. Voitele maidolla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Heippa, kysäisit blogissani yhden munan vuoan kokoa, se on noin 12cm. :)

    VastaaPoista
  2. Saispa tämmöstä kohta ruuan kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Namnam :) Lämpimiä sämpylöitä ei voita mikään.

    VastaaPoista
  4. Noora ja Insanity, kiitos kommenteistanne. Totta, tuore leipä on niin herkullista...

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.