tiistai 15. syyskuuta 2009
Sämpyläruudut
Helppo ja nopea tapa saada tuoretta leipää! Päätin tehdä tätä kun edellispäivältä jäi perunamuusia. Sämpyläruutujen ohje on joskus ollut Elovena-paketin kyljessä. Muokkasin ohjetta ja hyviä tuli! Tämä on siis minun tämänkertainen reseptini.
5 dl vettä
1 dl ohrahiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
noin 2dl perunamuusia
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl öljyä
4 dl Myllärin kokojyväistä sämpyläjauhoseosta
2,5 dl vehnäjauhoja
voiteluun maitoa
päälle juustoraastetta
Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi. Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa. Voitele maidolla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Heippa, kysäisit blogissani yhden munan vuoan kokoa, se on noin 12cm. :)
VastaaPoistaKiitos Tanja!
VastaaPoistaSaispa tämmöstä kohta ruuan kanssa :)
VastaaPoistaNamnam :) Lämpimiä sämpylöitä ei voita mikään.
VastaaPoistaNoora ja Insanity, kiitos kommenteistanne. Totta, tuore leipä on niin herkullista...
VastaaPoista