keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Mansikkajuustokakku

Tein äidilleni äitienpäiväksi tämän kakun. Oli ihanan raikasta, ei liian makeaa. Ja nuo suklaamansikat, ai että!


Pohja:
½ pkt Digestive-keksejä
½ prk lasten hedelmäsosetta

Murusta keksit ja yhdistä hedelmäsose keksimuruihin. Laita irtopohjavuoan (tässä 25 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele pohja sen päälle. Valmista sitten täyte:

2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
500 g pakastemansikoita
5 liivatelehteä
mansikoista sulanutta mehua liivatteiden liuottamiseen

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sulata ja soseuta mansikat. Yhdistä kermavaahtoon rahka, tuorejuusto ja mansikkasose. Kuumenna tilkka mansikoista sulanutta mehua, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mansikkamehuun. Anna jäähtyä hetken ja kaada sitten ohueana nauhana kakkumassan joukkoon, koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa mielellään yön yli.

Koristeena tummassa suklaassa kastettuja mansikoita ja tummaa suklaata spritsattuna.

10 kommenttia:

  1. Ihania kakkuja tullut tänne taas. Nuo mansikat tekee taas kesän tuntua :)

    VastaaPoista
  2. voi miten hurjan kaunis kakku! ja niin kauniisti koristeltukkin<3 ihana miten niin yksinkertaisilla koristeilla saa ihmeitä aikaan. nammmmm :p

    ja kiitos paljon! toivon kovasti että tekin sitten löydätte mukavan ja halvemman uuden asunnon : ) onnea etsintään! se on kyllä niin harmi miten raha vaikuttaa kaikkeen ja sitä tarttee joka asiaan niin hirveästi. huoh : ( liian monet asiat jää kiinni siitä ettei ole tarpeeksi rahaa, turhauttaa oikein välillä.

    mutta siis toivottavasti löytyy uus kämppä pian! : ))

    VastaaPoista
  3. Ai ku herkullisen näköne mansikkakakku!! Mansikka on niin hyvää.. Kaunis yksinkertainen koristelu! :)

    VastaaPoista
  4. Oih, tää on takuulla hyvää! :)

    VastaaPoista
  5. Kiitokset ihanista kommenteistanne!

    VastaaPoista
  6. Todella kauniita kakkuja! Kiva idea tuo juustokakkupohjan tekeminen lastenruokasoseesta, täytyy ehdottomasti kokeilla tuota! :)

    VastaaPoista
  7. Anna, kiitos kommentistasi. Tykkään käyttää lastensoseita, sillä pohjasta tulee mukavan pehmeä eikä se murene niin helposti kuin rasvaa käytettäessä. Ja onhan se hieman keveämpääkin!

    VastaaPoista
  8. Tää vaikuttaa kyllä herkulta ja voi tuo Mörkö, se on ihana!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.