Pikkuveljeni synttäreille tein tämän hyydytetyn kakun. Kovin miehekäs tästä ei tullut, kun koristevarastoni oli hyvin hempeä. Maistui kuitenkin ja sehän on pääasia. :)
Pohja:
½ pkt Digestive-keksejä murustettuna, johon sekoitettu ½ prk hedelmäpilttiä
Kakkumassa:
2 prk kermaa
250 g maitorahkaa
1 prk Flora Vanillaa
vanilja-aromia
6 liivatelehteä
tilkka maitoa liivatteiden liuottamiseen
Liivatteet laitetaan likoamaan kylmään veteen. Kerma vaahdotetaan, lisätään rahka ja Flora Vanilla. Sekoitetaan tasaiseksi ja maustetaan vanilja-aromilla. Kuumennetaan tilkka maitoa ja liotetaan liivatteet siihen. Jäähdytetään hetki ja kaadetaan sitten ohuena nauhana kakkumassaan, koko ajan sekoittaen. Kakkumassa kaadetaan pohjan päälle irtopohjavuokaan ja kakun annetaan hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Koristeena Tutti Frutti Crushia, kukat vaahtokarkkitaikinaa ja lehdet marsipaania. Lehtiin kirjoitin onnittelutoivotuksen.
Mäkin teen aina nuo hyydykekakkujenpohjat tuolla pilttisysteemillä ja tulee tosi hyvää, lisäksi voi vielä uskotella itselleen, että kakku on kevyttä =D
VastaaPoistaKaunis. Tuota pilttiä en pohjaan olekkaan kokeillut. Täytyiskin kokeilla, ei tulisi niin rasvainen. Mureneeko pohja herkemmin, kun on tehty pilttiin?
VastaaPoistaJenni, no onhan se oikeastikin hitusen kevyempää. ;)
VastaaPoistaKotiäiti, kokeile ihmeessä, pohja ei murene helposti.
Taidankin tutustua tarkemmin tarjontaasi, mutta pikaisesti kysynkin, että miten tuo tutti frutti -crush reagoi tuossa juustokakun päällä? Ehtikö sulaa?
VastaaPoista