sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Kurpitsakakku

Meillä on herkuteltu tällaisella ei-niin-hurjalla halloweenkakulla. Oli herkullista, pojallekin maistui täytekakku ensimmäistä kertaa. :)


Kakkua varten paistoin neljän munan kääretorttupohjan, josta leikkasin sitten sopivia paloja. Kelmutin Teeman tarjoilukulhon ja kokosin kakun siihen kerroksittain valkosuklaa-mustikkatäytteen ja kääretorttupohjan kanssa. Laitoin päälle pienen lautasen ja sitten kakku sai olla yön yli jääkaapissa.

Valkosuklaa-mustikkatäyte

4 dl kermaa
vaniljakreemijauhetta
1 levy valkosuklaata (Panda)
100 g pakastemustikoita

Vatkaa kerma vaniljakreemijauheen kanssa vaahdoksi, lisää sulatettu valkosuklaa. Kääntele jäiset mustikat varoen joukkoon, etteivät ne värjää täytettä.

Valmiin kakun kumosin kakkupahville ja sivelin ohuesti kermavaahdolla. Sitten kuorrutin kakun vaahtokarkkitaikinalla, jonka olin värjännyt pastaväreillä (sävyt Peach ja Primrose yellow). Urat painoin marsipaanityökalun varrella. Kara ja lehti myöskin vaahtokarkkitaikinaa, silmät ja suu maalattu mustalla pastavärillä.

9 kommenttia:

  1. Aivan valloittavan söpö tämä kurpitsa! :3

    VastaaPoista
  2. Aika komea kakku :) Kyllä tuollaisella kelpaisi halloweenia juhlistaa.

    VastaaPoista
  3. Voi mitä ihanuuksia ja tämä kurpitsakakku on niin ihqu.

    Ja se "Laundry"-kyltti on tosiaankin ruotsinlaivalta Silja Linelta ostettu, mutta uskoisinpa että niitä löytyis jostain sisustusliikkeestä mantereeltakin :D

    VastaaPoista
  4. Tuo valkosuklaa-mustikkatäyte on ehkä parasta kakuntäytettä, mitä tiedän. Nam! Tämä kakku saa hymyn huulille! :)

    VastaaPoista
  5. Iik mikä kakku, aivan superhieno! :)

    Kysyit siitä Euroshopperin kebablihasta ja se on kyllä mun mielestä maultaan paras kaupan kebablihoilta. Lisäksi se on pehmeää ja mureaa, ei kovaa ja sitkeää! Muotohan on toki on hassu kun on se suikaleina eikä lastuina, mutta kaikkea ei voi saada :P Ja tossa muodossa on mahtava just esim. kiusauksiin ym.

    VastaaPoista
  6. Sympaattinen kurpitsakakku ihanalla täytteellä!

    VastaaPoista
  7. Vastavierailulla täällä. Hienoja ja varmasti hyvänmakuisiakin kakkuja olet tehnyt. Tykkään kun ei ole liikaa koristeita päällä, vaan juuri sopivasti. Minäkin tykkään kakkujen teosta mutta viimeksi olen leiponut kesällä. Oli niin monet juhlat peräkkäin ja leivoin niin paljon kaikenlaista että pieni tauko on paikallaan. Jouluksi toki leivon.

    VastaaPoista
  8. Mä ajattelin myös kokeilla joskus suolapähkinöillä rocky roadia :) Ostin eilen sekä noita cashew- että suolapähkinöitä, päädyin sitten casheweihin tällä kertaa. Varmasti kyllä suolapähkinät käy tosi hyvin, varsinkin kun ite ainakin olen tykästynyt suolaisen ja makean yhdistelmään valtavasti :)

    VastaaPoista
  9. Onpas suloinen kakku! Ei kaiken Halloweenina tarvitsekaan olla liian pelottavaa ja kammottavaa, teemaa voi lähestyä näin vähän nätimminkin :)

    Oli ihan kiva päästä lehteen, sama toimittaja teki tosiaan toisenkin jutun ja julkaisen sen ensi viikolla, kunhan saan vielä yhden osan jutusta skannattua ja kuvaksi muutettua :) Tuohon kuvaan en vaan niin tyytyväinen ole, olen tosi vakava ja myrtsi tuossa :D

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.