sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Kurpitsakakku

Meillä on herkuteltu tällaisella ei-niin-hurjalla halloweenkakulla. Oli herkullista, pojallekin maistui täytekakku ensimmäistä kertaa. :)


Kakkua varten paistoin neljän munan kääretorttupohjan, josta leikkasin sitten sopivia paloja. Kelmutin Teeman tarjoilukulhon ja kokosin kakun siihen kerroksittain valkosuklaa-mustikkatäytteen ja kääretorttupohjan kanssa. Laitoin päälle pienen lautasen ja sitten kakku sai olla yön yli jääkaapissa.

Valkosuklaa-mustikkatäyte

4 dl kermaa
vaniljakreemijauhetta
1 levy valkosuklaata (Panda)
100 g pakastemustikoita

Vatkaa kerma vaniljakreemijauheen kanssa vaahdoksi, lisää sulatettu valkosuklaa. Kääntele jäiset mustikat varoen joukkoon, etteivät ne värjää täytettä.

Valmiin kakun kumosin kakkupahville ja sivelin ohuesti kermavaahdolla. Sitten kuorrutin kakun vaahtokarkkitaikinalla, jonka olin värjännyt pastaväreillä (sävyt Peach ja Primrose yellow). Urat painoin marsipaanityökalun varrella. Kara ja lehti myöskin vaahtokarkkitaikinaa, silmät ja suu maalattu mustalla pastavärillä.

torstai 28. lokakuuta 2010

Vaniljaa veikalle

Pikkuveljeni synttäreille tein tämän hyydytetyn kakun. Kovin miehekäs tästä ei tullut, kun koristevarastoni oli hyvin hempeä. Maistui kuitenkin ja sehän on pääasia. :)


Pohja:
½ pkt Digestive-keksejä murustettuna, johon sekoitettu ½ prk hedelmäpilttiä

Kakkumassa:
2 prk kermaa
250 g maitorahkaa
1 prk Flora Vanillaa
vanilja-aromia
6 liivatelehteä
tilkka maitoa liivatteiden liuottamiseen

Liivatteet laitetaan likoamaan kylmään veteen. Kerma vaahdotetaan, lisätään rahka ja Flora Vanilla. Sekoitetaan tasaiseksi ja maustetaan vanilja-aromilla. Kuumennetaan tilkka maitoa ja liotetaan liivatteet siihen. Jäähdytetään hetki ja kaadetaan sitten ohuena nauhana kakkumassaan, koko ajan sekoittaen. Kakkumassa kaadetaan pohjan päälle irtopohjavuokaan ja kakun annetaan hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Koristeena Tutti Frutti Crushia, kukat vaahtokarkkitaikinaa ja lehdet marsipaania. Lehtiin kirjoitin onnittelutoivotuksen.

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Kiitoskakku

Vein tämän kakun kiitoksena henkilölle, joka kohtasi uudet haasteet ja meidän yhteistyömme päättyi. :) Kiitos!


Kahden munan kakussa on täytteenä omenakompottia ja vaniljakreemijauheella jämäköitettyä kermavaahtoa, ihana yhdistelmä! Samaa vaahtoa sivelin myös kakun pinnalle ja kuorrutin vaahtokarkkimassalla. Myös koristeet ovat vaahtismassaa. Massa kakun pinnalla on marmoroitu. Kuva on harmillisen tumma, kun kakku valmistui myöhään illalla ja vein sen aikaisin aamulla, joten kunnon päivänvaloa kuvaamiseen ei ollut.

Sly 12, lokakuu

Kierroksen viimeisessä paketissa aiheena oli hyydykkeet. Paketista paljastui tällaisia ihanuuksia:


Digestivekeksejä, kaksi pakettia liivatelehtiä, vanilja-aromia, Tutti frutti -crushia, valkosuklaataa ja minttukrokanttisuklaata. Kissakortti paljasti leivontaystäväkseni Tuijan Raumalta. Kiitokset sinulle Tuija tästä kierroksesta ja mukavista paketeista!

perjantai 10. syyskuuta 2010

Sly 12, syyskuu

Raparperi-teemainen paketti sisälsi:


Rypsiöljyä, ruokasoodaa, kuivahiivaa, kaksi pussia mantelilastuja, sitruunamehua, fariinisokeria sekä paketin sokeria. Sokeri puuttuu kuvasta, koska pussi oli auennut matkalla ja puolet pussin sisällöstä löytyi sitten paketista... Mukana oli myös herkullisia reseptejä! Kiitos mukavasta paketista, moni aineksista olikin minulla ihan lopussa.

tiistai 7. syyskuuta 2010

Arpaonnen tuomaa

Minua on suosinut arpaonni viime aikoina! Lallulta BakeVillestä sain tällaiset ihanuudet:


Wiltonin keksisuklaamuotti ja koristereunuksia minimuffinseille, molemmat Confetista.

Kiitos Laura!

torstai 12. elokuuta 2010

Sly 12, elokuu

Elokuun paketissani aiheena oli suklaa:


Paketista paljastui suklaisia reseptejä ja ohjeita suklaakoristeiden tekemiseen, kaksi levyä tummaa suklaata, kaakojauhetta, appelsiinipillimehu, appelsiinimarmeladia, leivinjauhetta, vanilliinisokeria ja kaksi suklaapatukkaa.

Herkullinen paketti, kiitos! :)

torstai 29. heinäkuuta 2010

Oma synttärikakkuni (23v)

Täytin eilen vuosia ja tein meille kotiin tällaisen pienen kakun.


Pohja: Kahden munan sokerikakkupohja 15 cm vuoassa.

Kostutus: Vaniljamaito.

Täyte: 1 prk Flora vispiä vaahdotettuna ja vaniljakreemijauheella jämäköitettynä sekä puolisen litraa tuoreita mansikoita.

Päällä: Tartuntapintana samaa vaahtoa kuin täytteenä sekä vaahtokarkkimassa.

Koristeet: Vaahtokarkkimassaa.


Koristeena oli kukkia sekä sivulla nimeni näillä kirjanmuoteilla. Kokeilin kirjanmuotteja ensimmäistä kertaa vaikka ne ovatkin kaapissa jo jonkin aikaa olleet.


Kukkiin tomutin hieman kultaista kristallipulveria. Keskustoina on sokerihelmiä, hopeinen suklaarae tai pinkkiä sokeria (tästä kiitos Tanjalle Ahonlaitaan). Kakun päälle sirottelin vielä hieman Magic Sparkles -hippuja.

Marjamuffinsit murupäällisellä

Voisilmäpeliä-blogin innoittamana kokeilin muffinseja murupäällisellä. Teen taatusti uudelleenkin tuolla murupäällisellä, oli hurjan herkullista. Nam.


Ohje sama kuin täällä, mutta ilman mansikka-valkosuklaasydäntä. Marjoina tällä kertaa mansikka, vadelma ja mustaherukka (Pirkan marjasekoitus kaupan pakastealtaasta). Murupäällinen fariinisokerista, hienosta sokerista, vehnäjauhosta ja kaurahiutaleista.

Arvontavoitto

Minua potkaisi arpaonni ja voitin Marsipaaniperhonen-blogissa arvonnan! Upea, runsas paketti näytti tältä:


Palkintona oli ihania lautasliinoja (kuin mulle tehtyjä!), sydänmuotti, Jungle Mix -strösselisetti ja värikkäitä muffinsivuokia sekä tuliaisena Riikasta pieniä muffinsivuokia, suklaahippuja, marsipaania ja keltaiseksi värjättyjä kookoslastuja. Mukana oli myös kaunis kortti sekä Wienistä ostettu sacher-kakun ohje.

Kiitos vielä tätäkin kautta palkinnosta, Anna! Paketti oli oikein mieleinen.

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Valkosuklaiset mustikka-mansikkamuffinsit

Tällä ohjeella teen aina muffinsit, nestettä ja makua antavia aineita muuttamalla. Viime viikolla tein näitä kun oli kova hinku leipoa ja viimein oli sen verran viileämpi, että viitsi lämmittää uunia. Tosi hyviä ja meheviä.


12 kpl

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g voita sulatettuna
1 dl maustamatonta jogurttia
noin 100 g pakastemustikoita
12 palaa valkosuklaata
6 kpl isoja mansikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi. Taikinaa ei saa vatkata ja vaivata, silloin muffinseista tulee kuivia ja sitkeitä.

Jaa taikina vuokiin. Laita jokaisen muffinsin keskelle pala valkosukaata ja puolikas mansikka. Taikina imaisee ne sisäänsä kohotessaan.


Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Appelsiini-suklaamuffinsit

Nopea ja helppo herkku vierasvaraksi syntyi Sunnuntain suklaanmakuisesta kakku- ja muffinsimixistä ja Blå Band appelsiini-suklaamoussesta, jotka molemmat olen saanut sly-paketeissa. Lisäsin muffinsitaikinaan vielä appelsiinisuklaata, sly-paketista sekin.



Muffinseista tuli todella suklaisia ja ne kaipasivat ehdottomasti rinnalleen jotakin. Mousse raikastikin niitä kivasti.

torstai 15. heinäkuuta 2010

SLY 11, heinäkuu

Salainen Leivontaystävä 11 -ringin viimeinen paketti saapui tänään. Heinäkuun aiheena on omena.


Paketista paljastui kaksi Iloleipurin silikonista runebergintorttuvuokaa, purkki omena-vaniljahilloa, kanelia, karkkeja, nippu herkullisia reseptejä ja kaunis kortti.

Kiitos upeasta paketista, kaikelle tulee taatusti käyttöä. Näin helteillä voisikin väkästää jonkun jäädykkeen noihin vuokiin.

Paketissa oli myös paljastus... Leivontaystäväkseni paljastui Riina Mökkihöperön pöperöt -blogista. Kiitos Riina tästä ringistä ja mukavista paketeista!

Minun parini tällä kierroksella oli Noora.

perjantai 9. heinäkuuta 2010

Tissikakku

Mie päätin jo alkukeväästä tehdä mieheni synttäreiden kunniaksi tissikakun ja tässä se nyt sitten on.


Paistoin kolmen munan kakkupohjan sydämen muotoisessa irtopohjavuoassa. Lisäksi kaivoin pakastimesta palan kääretorttupohjaa ja otin siitä palat tisuihin. Kuppikoko on Iittalan Verna -jälkiruokakulho. Kokosin tissit siis erikseen kulhoihin.

Kostutus sitruunavissyllä, sipaisu vadelmahilloa ja valkosuklaatäyte (kuohukermaa vaahdotettuna, tuorejuustoa, valkosuklaata, liivatetta).

Päällä vaahtokarkkimassa, jonka alla kermavaahto-tuorejuustoseos. Ihonvärin värjäsin pastavärillä, sävy peach, ja kaakaojauheella.


Vähän muhkuraiseksi pinta jäi osittain, mutta olen tosi tyytyväinen aikaansaannokseeni. Oli kiva kakku tehdä eikä niin vaikeaakaan kun kuvittelin!

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Confetin tilaukset nyt ilman postikuluja!

Confetin verkkokaupasta tilaukset ilman postikuluja 18.7. asti, klikkaa alla olevasta kuvasta verkkokauppaan!



Lainaus verkkosivuilta:

1.7. Iskimme verokarhua vastaan - voit tilata verkkokaupasta ilman postimaksuja 18.7. saakka!
Alv% prosentit nousivat 1.7. alkaen mutta me emme nostaneet tuotteiden hintoja vaan päätimme tarjota kesähuumassa toivotun yllätyksen ja maksamme postikulut verkkokaupan tilauksiin aina 18.7. saakka. Varastomme on pullollaan ihanuuksia, nyt kannaatta tilata! Herkullista kesää!

perjantai 2. heinäkuuta 2010

Rusettikakku

Nimipäiväni kunniaksi syntyi tämä pieni kakku. Ostin juuri Tiimarista Wiltonin koristelupyörän ja halusin kokeilla tikkauskuviota. Siispä väkersin kakun päälle rusetin.


Leivoin neljän munan kääretorttupohjan ja leikkasin siitä sopivat pohjapalat, kakku on halkaisijaltaan 15 cm. Kääretorttupohjasta saa leikattua neljä palaa, tähän kakkuun käytin kolme eli kaksi täyteväliä. Kostutus sitruunavissyllä. Täytteenä vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja mustikoita. Kakun pinnalla vaahtokarkkitaikina ja sen alla kermavaahtoa. Rusetti myöskin vaahtismassaa, pinnalla hieman hopeista tomuväriä.

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Hempeä kesälomakakku

Poikamme hoitaja jäi kesälomalle. Veimme hänelle kesälomatoivotuksena kortin ja tämän kakun. Kakku ilahdutti kovasti!


Paistoin kahden munan kakkupohjan 15 cm vuoassa. Kostutin kakun maidolla. Täytteenä on Jam It -mangohilloa ja vaniljarahkaa (kermavaahtoa, maitorahkaa, vaniljasokeria ja liivatetta). Kakun päälle sivelin samaa täyterahkaa ja kuorrutin vaahtokarkkimassalla. Koristeet marsipaania.

maanantai 21. kesäkuuta 2010

Mansikkakakku

Viikonloppuna juhlittiin pikkusiskon ripille pääsyä. Sisko toivoi mansikkakermakakkuja, joissa on jotain suklaista.


Kuuden munan tumma kakkupohja, johon lisäsin vielä 80 g tummaa suklaata. Kostutus kaakaolla. Mansikkatäytteessä pakastemansikoita soseena, vaniljakreemiä ja luonnonjogurttia sekä liivatetta. Pursotukset vaniljakreemijauheella tukevoitettua Flora vispiä. Meinasin ensin väkertää jonkinlaisen rippikoristeen, mutta sisko ei halunnut mitään marsipaanikukkia niin tein sitten koristeeksi pari suklaaperhosta.

maanantai 14. kesäkuuta 2010

SLY 11, kesäkuu

Makuja maailmalta -teemainen paketti sisälsi herkkuja Kreikasta:


Strösseleitä, lisää vain vesi -kahvijuoma mukissa, kaunis kortti, suklaapatukka, laakerinlehtiä, auringonkukansiemeniä, vaniljan makuista halvaa, kanelitankoja, karkkeja, Nescafe Gold -kahvijuomapusseja sekä hujanaa. Mukana oli myös kasa herkullisia reseptejä, mm. appelsiinit karamellikastikkeessa, mannaryyni-mantelikakku ja halva-mansikkatorttu.

Ihana paketti! Halvaa en muista koskaan maistaneeni, joten jotain halvajuttua täytyy kokeilla pian. Suuret kiitokset mielenkiintoisesta ja mukavasta paketista sly!

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Vaniljainen pikkukakku

Nimipäiväsankarille pikainen pikkukakku (15 cm) kaapista löytyneistä aineksista. Pakastimesta kaivoin pohjaksi sopivan palan rukiista kääretorttupohjaa ja kakkumassassa on mm. Flora vispiä ja vaniljakreemiä. Osaan lisäsin hieman maitosuklaata, näin sain kakusta kivasti kaksivärisen. Tarkempaa reseptiä en nyt julkaise, tuskin tulee toiste tehtyä vaikka ihan hyvää olikin.


Reunat on rumat kun kakkunauhat olikin loppu. Koristeena maitosuklaata ja valmiit suklaakirjaimet. Ruusu sokerimassaa, lehdet marsipaania.