tiistai 27. lokakuuta 2009

Arvonta: joululahjaideoita!

Ensimmäinen tonni kävijöitä on mennyt rikki. Kiitokset lukijoille ja erityisesti kommentin jättäneille!

Laitetaanpa pystyyn pieni arvonta! Kaipaan vinkkejä itse tehtyihin joululahjoihin. Kerro siis parhaat lahjaideasi, jotka voi valmistaa keittiössä. Se voi olla makeisresepti, suosikkileipäsi, helppo säilykeohje...

Vastaa siis kommentoimalla ja kertomalla ideasi. :)

Kaikkien yhteystietojen ja vinkin jättäneiden kesken arvotaan pieni leivonta-aiheinen palkinto. Arvonta päättyy sunnuntaina 8.marraskuuta 2009.

40 kommenttia:

  1. Meikäläinen duunaa lahjaksi aina itse tehtyjä suklaakonvehteja ja keksejä.
    Tietenkin hyvä lahjaidis on myös hillot/sinapit.

    -Rasse2000

    VastaaPoista
  2. Pikkuleivät on kivoja lahjoja, karamellit (toffeet, konvehdit, tryffelit, riisimurosuklaa ...), kuivatkakut (joulun kunniaksi voi tehdä pieneen irtopohjavuokaan ja kuorruttaa suklaalla ja koristella valkosuklaa koristuksin), suosikki salaattikastike ihanaan pulloon ja siihen roikkumaan kauniisti koristeltu resepti, joululeipä koristeltuna muoteilla otetuilla paloilla, sinappisilli ... .

    En alkanu minkään oheita tähän rustaamaan, googlettamalla löytyy hyviä :).

    VastaaPoista
  3. tryffelit tosiaan hyvä ja paljon helpompi kun varsinaiset konvehdit. kermaa, suklaata ja pikkasen voita + jotain mauste aineita(lue viinaa). hyvällä suklaalla ei tarvi edes olla makuja.

    VastaaPoista
  4. Mulla kans ekana tuli mieleen konvehdit/suklaat, sitten kivoja vois olla kans erilaiset hillot/hyytelöt näteissä purkeissa, tai vaikka itse tehty Lemon Curd-tahna tms. Leivonnaiset tuli kanssa mieleen, ja nekin koristelisi ja paketoisi kauniisti.

    VastaaPoista
  5. Mä tein viime jouluna piparista rasioita ja sen ajattelin toteuttaa tänäkin jouluna. Tein rasian osat kaupan piparitaikinasta. Leikkasin leivinpaperista mallipalat ja leikkelin niiden avulla taikinasta sopivan kokoiset palat. Koristelin ne pikeerillä. Liimasin osat kiinni sulatetulla sokerilla ja täytin rasiat joulukarkeilla :) Täksi jouluksi täytyy yrittää panostaa vähän enemmän koristeluun, aika jäi viime vuonna niin tiukalle. Tässä tarkemmin rasioista: http://lillin.vuodatus.net/blog/1708977/piparkakkupurkit/

    VastaaPoista
  6. Tarhantädit, terapeutit ja opet saavat murumaruja (riisisuklaata) itsetehtynä kauniissa itsetehdyissä rasioissa tai pusseissa.

    VastaaPoista
  7. Kuulin naapurin aikovan tehdä cakepopseja joululahjaksi. Kookospallot kauniissa rasiassa. Tarjuska S antoi jo niin hyviä ideoita, että uusia vaikea keksiä lisäksi ;)

    VastaaPoista
  8. Ajattelin tänä jouluna tehdä joululahjaksi suklaataloja ja/tai jouluhalkoja. Suklaatalot ovat kuin piparitalot, mutta suklaasta. Ne ovat mielestäni miellytävämpiä syötäviä, kuin kokonaiset (jopa korpuksi kuivuneet) piparitalot ja aloittelijankin on niitä helppo tehdä kun ei tarvitse leikkiä kuuman sokerin kanssa. Jouluhalkoja ajattelin, koska ne ovat mielestäni hieman erikoisempia ja näyttäviä leivonnaisia.

    VastaaPoista
  9. Isoja koristeltuja sydänpipareita. Jokaiselle oma nimikoitu pipari :).

    VastaaPoista
  10. Minusta jouluviemisiksi on todella mukava viedä lajitelma erilaisia sinappeja jotka on purkitettu. Valmistetaan sinapinsiemenistä ja maistuvat paljon maukkaamilta kuin kaupan. Suosittelen lämpimästi (:

    VastaaPoista
  11. Viime jouluna tein kummeille, entiseen hoitopaikkaani ja muutamille työkavereille kuivakakun joululahjaksi. Tämä siis korvasi perinteisen joulukukkasen :)

    VastaaPoista
  12. No olipas paljon jo hyviä ideoita joten melko vaikea keksiä uusia.. sinappi minullakin tuli ensimmäisenä mieleen.
    Toinen olisi jos olet syksyllä ahkeroinut valmiiksi niin omatekoiset hillot kauniisti purkitettuna. =)

    VastaaPoista
  13. useampana jouluna jo on meiltä lähtenyt matkaan joulusinappia tuttavaperheille. Maustan itse tehdyn sinapin konjakilla, tulee jouluun sopiva maku.

    Tänä vuonna ajattelin tehdä "gifts in a jar" eli lahjoja purkissa. Olen hamstrannnut keskikokoisia ja isoja lasitölkkejä pitkin vuotta. Eli esim. pikkuleipä/muffinssi taikinan ainekset asetellaan kerroksittain tölkkiin ja kylkeen printataan/tehdään koristeltu etiketti jossa siis leivontaohjeet. Näihin tarvitsee vain lisätä vesi. Kuvia löytyy esim. juuri tuolla lausekkeella "gift in a jar", ensimmäiset koeversiot aion itse tehdä tulevana viikonloppuna.

    VastaaPoista
  14. Nää kaikki aika kivasti jo tullu, mutt siis mä vastaan nyt sen perusteella, että mitä MÄ teen joululahjoiksi :P
    Elikkäs, tälläsiä: Pipareita, jotka koristelen kivasti, ehkä tänä vuonna myös esikoinen pääsee mukaan. Itsetehtyjä konvehteja ja muita pieniä suklaisia herkkuja.
    Tänä vuonna teen piparitaikinasta boxit, joiden sisään sullon herkkuja mahan täydeltä, sellofaaniin ja nätillä narulla kiinni!
    Ja sitten kyläily viemisiksi vien tänä vuonna anoppilaan suklaakakkua ja äidin luokse jouluhalon. Noita sitten herkutellaan pääruoan jälkeen ;)

    VastaaPoista
  15. Sinappia ainakin olen antanut joululahjaksi, sekä kaikenlaisia piparkakkujuttuja, esim. piparkakkutalo, isot piparisydämet, jne. Myös erilaisia makeisia on tullut tehtyä =)

    VastaaPoista
  16. Vielä ehtisi tehdä itsetehtyä Vanilla extractia, kauniissa pikku pullossa ja koristenauhalla sidottuna se olisi kaunis lahja. Ja sehän on tosi käyttökelpoista vaikka ei mikään himoleipoja olisikaan. Korttiin voisi vaikka askarrella liitteksi sitten jonkin ihanan muffinssireseptin! :)
    (yksi linkki vanilla extractiin löytyy täältä: http://www.kitchenproject.com/vanilla/4FoldVanillaExtract.htm )

    VastaaPoista
  17. Suunnittelin tänä vuonna tekeväni jouluisia kakkuja, esim. engl. hedelmäkakkua ja taatelikakkua muffinsseiksi muutettuna. Näistä ajattelin tehdä mukavan sekoituksen ja laittaa koriin kauniisti.:)

    VastaaPoista
  18. Aiemmin olen tehnyt suklaa konvehteja, mutta tänä jouluna ajattelin tehdä jonkinlaisia kahvikakkuja, tietenkin jouluisen makuisia.

    VastaaPoista
  19. Hei, minä olen marenkien ystävä ja laitan niitä silloin tällöin myös lahjaksi. Tälle joululle suunnittelin tekeväni joitain joulunmakuisia versioita. Näitä en siis vielä ole tehnyt mutta jos tuotoksista tulee julkaisukelpoisia niin ohjeet tulevat myös blogiini lähempänä joulua :)

    VastaaPoista
  20. Onnittelut ekasta tonnista! Sama ohje tuli mieleen kuin merjalla. Jossakin sellaisen näinkin jo...

    VastaaPoista
  21. Voih, kai sitä pitäis ruveta itsekin jo joululahjoja miettimään..
    Hillot ja marmeladit on kivoja. Itse ole monasti tehnyt esim. pihlajanmarja-omenahilloa. Sitten tietty piparkakkutalot tai kuten jo joku muukin ehdotti, pipariset rasiat/laatikot. Niihin rasioihin sitten vaan duunailemaan makeisia;)
    Onnea ekasta tuhannesta!

    VastaaPoista
  22. Onnea kävijämäärästä! Itse ajattelin tehdä lahjaksi mm. kentakilaiskakun ja arabialaisen maustekakun. Itsetehdyt marengit kauniissa rasiassa ovat myös kiva lahja. Kaikki itsetehdyt leivonnaiset kauniisti paketoituna ovat todella arvostettuja lahjoja.

    VastaaPoista
  23. Sinappi minullakin on mielessä, mutta piparit tai kahvikakut ois ehkä kivaa vaihtelua. Onnea kävijämäärästä ! Sari :)

    VastaaPoista
  24. Onnittelut ekasta tonnista, itsetehty saippua on helppo ja kun saippuan koritselee kauniilla nauhalla niin siinäpä se.

    VastaaPoista
  25. Kaikki ideat onkin täällä jo lueteltu... Itse olen tehnyt mm. konjakkisinappia, koristeltuja/nimikoituja pipareita, kahvikakkuja, hilloja...Kauniissa purkissa mukavine saatesanoineen ja rusetteineen. "Turhaa" tavaraa yritän välttää antamasta ja kukkia myös, tarpeellista ja maistuvaa on minun ajatukseni... ♥
    Ihanaa joulunodotusaikaa!!!

    VastaaPoista
  26. Heips.

    Kiitos tunnustuksesta :) Ja onnea ekasta tonnista!

    Mie olen tehnyt vadelmamarmeladeja joskus aikanaan joululahjoiksi, samoin laatikoita ja kuivakakkuja. Tänä vuonna ajattelin ehkä tehdä kuminanäkkäreitä, kun säilyvät hyvin. Myös marengit voisi toimia. Mummon kanssa joskus varmaan 10v sitten tehtiin Colmansin jauheesta sinappia, mutta mielikuva jäi siitä, että se oli ihan hirveetä... :D

    VastaaPoista
  27. Onnittelut ekasta tonnista!! Minullekkin tuli ekana mieleen konvehdit ja tryffelit, koristellut piparit ja itsetehty sinappi. =)

    VastaaPoista
  28. Onnea tonnista, wau! Mulla tuli edellämainittujen lisäksi mieleen itsetehdyt mehut ja mehupulloihin kivat arkarrellut etiketit. Myös itsetehdyt suukot on kivoja lahjoja kun ne paketoi kauniisti=)

    VastaaPoista
  29. Minusta paras lahja idea on joulupiparit (äidin reseptillä tehdyt) koristeilla tai ilman. Ne tuovat mieleen lapsuuden lämpimän joulutunnelman. Kun pakkaa ne vielä kauniiseen rasiaan niin eipä siitä lahja parane. Alkuperäisen ohjeen tekijää tai nimeä minulla ei ole tiedossa. Ohje: 300g siirappia, 500g sokeria, 500g voita, 2tl kanelia, 2 tl inkivääriä, 2 tl neilikkaa, 1rkl pomeranssinkuorta, 4 munaa, 4tl soodaa, 2tl suolaa, 1kg vehnäjauhoja. Mausteet, voi, siirappi ja sokeri kiehautetaan ja jäähdytetään. Munat vatkataan yksitellen joukkoon. Keskenään sekoitetut jauhot, sooda ja suola lisätään taikinaan. Pakataan taikina kelmuun ja annetaan olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Taikinasta tulee 200 paksua piparia. Hyvää jatkoa sinulle ja blogillesi.

    VastaaPoista
  30. Minä kasasin viime jouluna hyvälle ystävälleni pieneen koriin itsetehtyjä vaaleita ja tummia pipareita, nougatpalloja (ohje Kinuskikissalta), patakinttaan, servettejä ja koristekukan.

    Tänä vuonna ajattelin valmistaa noita piparirasioita, kuten monet ovat tehneet ja niihin joulukarkkeja, toivon mukaan ehdin valmistaa ne itse.

    Lisäksi olen tehnyt erilaisia jouluisia kakkuja, englantilainen hedelmäkakku on hyvää.

    Elikkä aika lailla samoja ideoita tulee kuin muillakin :) mutta itsetehty lahja on paras :)

    VastaaPoista
  31. Itsetehty sinappi on ainakin sellainen lahja, joka miellyttää myös miespuolisia lahjansaajia. Minun suvussani ei miehet ainakaan kauheasti konvehdeista ja pipareista perusta. Lapset taas pitävät varmasti kauniisti koristelluista pipareista, jotka voi laittaa vaikka joulukuuseen roikkumaan.

    VastaaPoista
  32. Itse leivotut ja koristellut piparit ovat miusta kiva pieni lahjaidea. :)

    VastaaPoista
  33. Mie tekisin ehdottomasti lahjaksi itsetehtyä saippuaa, mutta tällä hetkellä asunnossa eivät riitä resurssit sellaisen valmistukseen.

    VastaaPoista
  34. En ukenut noita muitten kommentteja joten voi tulla samoja...Ekana tulee mieleen piparkakkutalo, toinen mitä minä meinaan tehdä on bakerelllan piparipurkit (http://www.bakerella.com/mix-things-up/) Lahjaksi olen antanut myös joululimmpuja/mallaslimppuja sekä omena-porkkanamarmeladia joka on esim kanaruoan kanssa tosi hyvää! Tarvittaessa voin kysellä ohjeen äidiltäni...

    VastaaPoista
  35. Ajattelin antaa lahjaksi ystävilleni itse tehtyjä hilloja. Laitan ne kauniisiin pieniin purkkeihin, joihin liimaan kauniin etiketin. Lisäksi kannen alle tulee kangasliina ja purkin ympärille vielä kaunis jouluinen nauha. Tiedäthän tällaisen isoäidin aikaisen maalaisromanttisen tyylin! Toki tällainen lahja vaatii toimeliaisuutta loppukesällä tai vaihtoehtoisesti pakastettuja marjoja joista valmistaa hilloja joulun alla. *Joulun aika on ihanaa* :)
    t.Punakaneli

    VastaaPoista
  36. Minulla on meneillän makeisten testailua, lähinnä ehkä joulutervehdykseksi ei ninkään -lahjaksi :) Ihania herkkuja tehty ja yksi makeinen vielä päivittämättä.

    VastaaPoista
  37. Onnea kävijämäärästä! Yhdyn Maijan kommenttiin ja ehdotan lahjaksi itse tehtyä vaniljauutetta. Täältä löytyy muutama erilainen resepti: http://tipnut.com/homemade-vanilla-extract/ :)

    VastaaPoista
  38. Taisinpa keretä mukaan :) Itsetehdyt hieman erikoisemmat hillot ovat varmasti mieluisia, ei mitään perinteistä mansikkahilloa, vaan jotain erikoisempia makuyhdistelmiä.
    Toinen kiva vaihtoehto on tehdä kaunis jouluinen piparireki jonka täyttää itsetehdyillä makeisilla.

    VastaaPoista
  39. Minä tekisin valkosuklaafudgeja. Sellofaaniin ja kaunis, jouluinen nauha ja se on siinä!

    VastaaPoista
  40. Kiva blogi. Itellä on kans kotisivut.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.