tiistai 27. lokakuuta 2009

Jalkapallokakku (munaton)

Jalkapalloa harrastava pikkuveli sai syntymäpäivänään tällaisen kakun. Kokosin kakun 16 cm irtopohjavuokaan. Käytin apuna reunakalvoa vuoan mataluuden vuoksi.

Kakkupohjana käytin munatonta kääretorttupohjaa. Pohja tuntui melko tiiviiltä ja hieman kovaltakin, joten kostutin reippaasti vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kakku olikin juuri sopivan kostea. Täytteeksi tein mansikkarahkaa:

200g pakastemansikoita soseutettuna
2,5 dl maitorahkaa
noin 2 rkl Ekströms mansikkahilloa
noin 1 tl sokeria
2 liivatelehteä

Täyte oli herkullista ja kokonaisuudessaan kakku maistui hyvältä! Pursotukset on tomu- ja vaniljasokerilla makeutettua Flora vispiä, joka tällä kertaa suostui sentään vatkautumaan.


Kakun päällä on vaahtokarkkitaikinaa. Jalkapallon ja nimen maalasin pastavärillä. Kokeilin maalaamista ensimmäistä kertaa ja se näkyy... Ei kyllä ollut helppoa. Uusia siveltimiä on saatava ennen kuin uskaltaudun uudelleen! Oli muuten melkoisen hankala tuo jalkapallo, meni ties kuinka kauan pähkäillessä tuota kuviota. Kyllä sen kaikki kuitenkin tunnisti. ;) Vaahtokarkkimassa oli hieman turhan kovaa leikata tavallisella kakkulapiolla, taisi jäädä liian paksuksi? Täytyypä harjoitella senkin käyttöä lisää.

Onnea pikkuveikalle vielä tätäkin kautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.