lauantai 17. lokakuuta 2009

Suklaaletut ja -kastike

Ostimme uuden lettupannun ja pitihän sitä kokeilla! Pannulla saa paistettua neljä pientä lettua.

Lettuohje on K-kauppojen Mitä tänään syötäisiin -lehtisestä. Televisiossa nämä on tehty kuun alussa. Tämä on alkuperäinen ohje, 5 annosta. Minä puolitin määrät ja sain 28 pikkulettua.

Lettutaikina:

8 dl maitoa
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1-2 rkl öljyä
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa

Vatkaa maito ja munat keskenään. Lisää jauhot ja kaakaojauhe taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää rasva, sokerit ja suola. Anna lettutaikinan turvota noin 20 minuuttia.

Suklaa-appelsiinikastike

3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl sokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 dl maitoa
1dl appelsiinimehua

Sekoita kaakao, sokeri ja maissitärkkelysjauhot pinnoitetussa kattilassa. Kaada joukkoon maito ja mehu. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 3 minuuttia.

Myöhään illalla ei tähän vuodenaikaan saa hyviä kuvia, mutta tässä kuitenkin.


Letut olivat ihan hyviä, mutteivat missään nimessä voita sellaisia suklaalettuja, joissa tosiaan on suklaata kaakaon sijaan. :) Hyvä resepti kuitenkin. Laitoin kaakaojauhetta hieman enemmän kuin ohjeessa.

Kastikkeen tein ilman appelsiinia, käytin mehun tilalla maitoa. Kastikkeesta tuli tällä ohjeella melkoisen paksua, joten lisäsin nestettä. Tämä kastikehan on oikeastaan suklaakiisseliä... Passasi lettujen kanssa oikein mainiosti!

9 kommenttia:

  1. Mmmm... ihanan suklaisaa!! Pitääkin kokeilla näitä!!

    VastaaPoista
  2. Hih kiitos, ihanaa se olikin ;) Suklaalettuja! :o Empä ole tullut koskaan kokeilleeksi. Ihana idea, ei voi kyllä olla kuin todella hyvää : D

    VastaaPoista
  3. Enpäs ole ikinä maistanut, täytyy joskus koklata!!!

    VastaaPoista
  4. Tintu ja vauvapaakari, kiitos kommenteista! Suklaaletut on parempia jos taikinaan lisää suklaarouhetta, mutta oli nämä kaakaoversiotkin ihan hyviä. :)

    VastaaPoista
  5. Nam nam, mitä suklaaunelmia :) Näyttävät hieman teletappien tappileiviltä, hassua.

    VastaaPoista
  6. Nam, taidanpa tietää mitä meillä syödään Sunnuntaina... :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.