maanantai 9. marraskuuta 2009

Mehevä vuokaleipä

Isänpäivän iltapalaksi tein vuokaleipää. Tästä tuli tosi herkullista, rapeakuorista leipää! Tein puolikkaan annoksen.


0,5 l vettä
1 pss kuivahiivaa
1 dl hiutaleita, esim. neljän viljan (käytin ohrahiutaleita)
1 dl ruisjauhoja (käytin täysjyväisiä sämpyläjauhoja)
8-9 dl vehnäjauhoja (käytin ½ täysjyväisiä sämpyläjauhoja, ½ vehnäjauhoja)
2 tl suolaa
1 rkl siirappia (laitoin sokeria)
voita vuoan voitelemiseen

Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sekoita veteen kaikki muut ainekset paitsi vehnäjauho. Anna tekeytyä puolisen tuntia. Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen. Taikina saa jäädä löysäksi. Kohota puoli tuntia. Voitele leipävuoka voilla. Painele taikinasta ilmakuplat pois ja laita vuokaan. Kohota vielä puolisen tuntia. Paista 250 asteisessa uunissa noin 3o minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.