Meillä syötiin itsenäisyyspäivänä Herra Hakkaraisen kakkua. Minun oli tarkoitus pursottaa kakun pinta sokerikreemillä, mutta kipeän lapsen kanssa yön valvottuani pursotinkin ainoastaan ääriviivat pikeerillä. Tein pikeeriä ensimmäistä kertaa ja se jäi hieman turhan löysäksi. Värjäsin sen pastavärillä (baby blue), mutta sävy ei oikein näy kuvassa.
Kakku oli hyvää, täyte ei oikein mun makuuni.
Tähän vuokaan riittäisi 2/3 taikinasta.
150 g voita tai margariinia
3 munaa
3 dl sokeria
3/4 dl maitoa
1 dl vadelmahilloa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon hillo, rasva ja maito. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Täyte:
50 g voita tai margariinia
85 g taloussuklaata
½ dl vadelmahilloa
Sulata rasva kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää vadelmahillo. Levitä seos jäähtyneen kakun väliin.
Todella kivan näköinen tuo Hra H! Ei uskoisi miten paljon noin yksinkertainen koristus antaa ilmettä!!!
VastaaPoistaTuo Herra Hakkarainen-muotti on aivan ihana!! Herkullisen kuuloinen kakku!!!
VastaaPoista