lauantai 19. joulukuuta 2009

Sitruunapiirakka

Tämä herkullinen ohje löytyi Kirsin Keittiöstä, kiitos! Tein piirakkaan erilaisen kuorrutteen kuin Kirsin ohjeessa ja pohjaan lisäsin sitruunamehun määrää. Suosittelen mehun lisäämistä, sillä muuten maku oli todella hennon sitruunainen.



Puolitin alla olevan ohjeen, jolloin annos oli juuri sopiva 20 cm irtopohjavuokaan.

2 kananmunaa
2 dl sokeria
0,75 dl maitoa
2,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna
0,3 dl sitruunamehua

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kuorrutteen tein näin, tästäkin siis puolikkaan annoksen:

5 dl tomusokeria
100 g sulatettua margariinia
3 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute puolestaan oli vahvan sitruunaista, kannattaa laittaa vain osa sitruunamehua ja osa vaikka vettä. Minä tykkäsin kyllä näinkin. :)

Levitin kuorrutetta kakun päälle ja värjäsin loput keltaisella pastavärillä (primrose yellow). Spritsasin kakun päälle ruudukon ja jokaiseen palaan painoin vielä valkoisesta marsipaanista tehdyn pienen kukan.

6 kommenttia:

  1. Mmmmm njam! Sääli, ettei oma ukko tykkää sitruunakakuista :D Joskus kyllä vielä otan itseäni niskasta kiinni ja teen ja kutsun vaikka vieraita sitten, jos ukolle ei kelpaa :D

    VastaaPoista
  2. Nam! Pitää kyllä tätä vielä joskus testata <3
    Hyvää joulua Sinulle!

    VastaaPoista
  3. Lalluskainen, ei munkaan ukko tykkää. Siks teinkin tän mammatapaamiseen. :D

    Johanna, kiitos ja samoin sinulle! <3

    VastaaPoista
  4. Minuun kyllä uppoaa sitruunanmaku ja melkein mikä muukin leipomus :). Ihanaa Joulua teidän perheelle.

    VastaaPoista
  5. Voi että, tää vaikuttaa herkulliselle!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.