lauantai 16. tammikuuta 2010

Ankkakakku

Poikamme 1-vuotissynttäreillä teemana oli ankka, jota löytyi kakun lisäksi serveteistä ja muffinsivuoista. Kovasti kehuttiin ja tykättiin. Olen itsekin tyytyväinen kakkuun, vielä kun olisi saanut pursottaa rauhassa...

Kuuden munan vaalea kakkupohja. Kostutus vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Täytteenä vadelmarahka (purkki kermaa, noin 150 g maitorahkaa, vadelmia ja vaniljasokeria) ja vaniljakerma (purkki kermaa ja kaksi purkkia vaniljavanukasta). Molemmat täytteet jämäköitin parilla liivatteella.

Päälliosan kermavaahto värjätty pastavärillä (baby blue). Koristeet marsipaania. Lehtiä varten värjäsin marsipaanin vihreällä pastavärillä, sävy holly green.


Meillä oli vieraita noin 20 henkeä ja kakku oli juuri passelin kokoinen. Jäi sellainen pala mikä voidaan miehen kanssa popsia kahdestaan huomenna kahvin kanssa. :)

1 kommentti:

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.