maanantai 1. helmikuuta 2010

Kermakakku vaarille

Minua pyydettiin tekemään kakku vaarin synttäreille. Ainoa toive oli, että kakun tulee riittää 20:lle. Tällaisen sain aikaiseksi. Tein ensimmäistä kertaa tuollaiset reunapursotukset ja olen melkoisen ylpeä kun sain päällisen noin sileäksi. Miun palettiveitsi odotti kakuntekohetkellä vielä postin hyllyssä, joten käytin muovista kakkulapiota! Koristeet halusin pitää yksinkertaisina kun pursotukset oli melko muhkeat. Jotain tuo kyllä olisi vielä kaivannut... Mutta hyvää oli!


Kuuden munan vaalea kakkupohja, kostutettu vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kaksi väliä, molemmissa mariannetäyte ja vadelmahilloketta. Pursotukset Flora vispiä vaniljasokerilla maustettuna ja koristeet marsipaania.

Mariannetäyte:

1 prk Flora vispiä
250 g maitorahkaa
1 pss mariannerouhetta
vaniljasokeria

Vaahdota Flora vispi ja yhdistä vaahtoon muut ainekset. Mausta vaniljasokerilla oman makusi mukaan. Minusta täyte oli tarpeeksi jämäkkää ihan näinkin, halutessasi voit jämäköittää liivatteella.

Vadelmahilloke:

200 g (n. 4 dl) pakastevadelmia
0,5 dl vettä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Keitä vadelmia, vettä ja sokeria noin kolme minuuttia. Mausta vaniljasokerilla ja jäähdytä.

9 kommenttia:

  1. Todella tasaiseksi olet saanut kyllä päällisen. Oikea kympin suoritus! Itsellä se ei koskaan onnistu kunnolla.

    VastaaPoista
  2. Yksinkertaisen tyylikäs! Hienosti on pursotukset onnistuneet ja pinta on tosiaankin täydellisen tasainen.:)

    VastaaPoista
  3. Kauniin tyylikäs kakku ja upean tasainen pinta! =)

    VastaaPoista
  4. Ihanat muhkeat pursotukset. Kaunis, hillitty kakku.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.