perjantai 9. huhtikuuta 2010

Yllätyskakku omalle rakkaalle

Leivoin alkuviikosta miehelleni yllätyksenä pienen kakun. Heti miehen lähdettyä töihin teimme pojan kanssa kääretorttupohjan ja mie askartelin koristeet, ja sitten pojan nukkuessa päiväunia tein kakun loppuun.


Kakku on halkaisijaltaan 15 cm. Tein kolmen munan tumman kääretorttupohjan, josta leikkasin kolme ympyrää irtopohjavuoan pohjan avulla. Kostutin maidolla. Täytteenä sipaisu vadelmahilloa, kaksi pientä banaania ja annos diplomaattikreemiä. Päällä Flora vispi. Se ei taas meinannut vaahdottua kunnolla, joten reunat tasoitin sileäksi ja päällipursotuksiin jämäköitin maitorahkalla ja vaniljakreemijauheella.

Koristeet marsipaania. Lisäsin punaiseen hieman vaaleansinistä pastaväriä, niin sain kivan violetin sävyn. Marsipaanikiekolle piirsin öttömönkiäisiä mustalla elintarviketussilla. Reunoilla on vielä vaaleanpunaiseksi värjättyä valkosuklaata.

Yllätys onnistui ja mies ilahtui. :)

2 kommenttia:

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.