sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Marmoroidut browniet


Nämä kuulostivat niin herkullisilta, että oli pakko kokeilla! Osa vietiin anoppilaan, siellä tykättiin kovasti. Mies vie huomenna vielä työkaverilleenkin. Oli kyllä hyvää! Harmittaa vaan kun kuviointi ei oikein onnistunut. Minulla oli hieman enemmän juustoa kuin ohjeessa, joten juustotäytettä taisi olla liikaa eikä kuvioita meinannut muodostua millään. Maku on kuitenkin pääasia!

Puoli pellillistä

170 g suolatonta voita
3 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja

2 dl mascarpone/ricottajuustoa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Sihtaa sulaneen voin joukkoon kaakaojauhe. Lisää sokeri. Vatkaa munat hyvin, yksitellen seokseen ja lopuksi sihtaa sekaan jauhot. Kaada vuokaan (noin 28cm x 20 cm) leivinpaperin päälle. Valmista juustotäyte vatkaamalla kananmuna ja lisäämällä siihen juusto sekä sokerit. Tiputtele juustotäytettä lusikalla pohjan päälle ja vedä puutikulla kiuhkurakuvioita.

Paista 35-45 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Ohjeen löysin TastyCake-blogista. Kiitos!

3 kommenttia:

  1. Browniet on ihania :) Mielenkiintoisen oloinen resepti, pitää miunkin varmaan kokeilla..

    VastaaPoista
  2. Tosiaankin mielenkiintoinen resepti! Mahtaa olla herkkua. :)

    Tulin itseasiassa tänne vaklailemaan että joko olet päässyt pursotuksia kokeilemaan, vaan ei näytä vielä olevan ainakaan näytillä? ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kommenteistanne! Kannattaa kokeilla, oli namia.

    Tanja, kiva kun kävit vakoilemassa. :) Kertaalleen kokeilin pursotusvälineitä kääretortun päälle, mutta siitä ei ole hyviä kuvia. Oli jo niin pimeää, että kuvat on joko todella tummia tai sitten salamasta niin valaistuneita, ettei pursotuksista saa mitään selvää. Pöh. Mutta ehtiihän sitä. :) En nyt lupaa mitään, mutta on meillä kihlajaispäivä alkaneella viikolla ja vieraitakin on tulossa...

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.