keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Mariannekakku


Ohjeen tähän herkulliseen kakkuun löysin Open Café -blogista, kiitos! Tein tavallisessa kakkuvuoassa, joten puolitin alkuperäisen ohjeen. Vein kakun mukanani kun kävimme katsomassa suvun uutta vauvaa. Pääsin sitten kahvipöydässä kakkua maistamaankin ja hyvää oli!

Tämä taikina riittää siis yhteen tavalliseen torvivuokaan, kaksinkertaisena 3l vuokaan.

200 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
0,5 prk kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl Marianne crushia
lisäksi laitoin suklaarouhepussin jämät, arviolta noin 0,5 dl

Vaahdota margariini ja sokeria. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin tunti (minulla kakku oli uunissa 1h 10min). Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kumoamista.

Päällä on Kalevin maitosuklaata ja Dr. Oetkerin pinkkiä koristeraetta ja sydämiä.

4 kommenttia:

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.