tiistai 8. joulukuuta 2009

Musoffee

Kuva ei tee oikeutta tälle ihanalle herkulle. Kuva on otettu seuraavana päivänä valmistamisesta, joten kaikki hieman valuu. :P Makeaa, mutta niin herkullista!


Pohja:

300 g suklaadigestivejä
100 g voita

Täyte:

397 g kondensoitua maitoa (1 prk)
2 dl vispikermaa
sokeria ja/tai vaniljasokeria
200 g mustikoita

Murusta keksit ja sulata voi. Sekoita hyvin keskenään. Laita 20 cm irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos pohjalle ja hieman reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmista toffee kondensoidusta maidosta. Irrota etiketit ja laita säilykepurkki vesikattilaan kiehumaan kolmeksi tunniksi alhaiselle lämmölle. Purkin tulee olla koko ajan veden peitossa, lisää vettä tarvittaessa. Tänä aikana maito muuttuu toffeeksi. Avaa purkki varovasti!

Kaada toffee pohjan päälle, sen päälle mustikat ja viimeiseksi vaahdotettu ja makeutettu kerma. Koristele haluamallasi tavalla.

Toffeen voi valmistaa myös etukäteen ja säilyttää keitetyn purkin avaamattomana jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. mmmmmmmmmm njam! Näyttää kyllä hyvältä :P
    Kiva päivitysröykky tullu, ku ilmeisesti maanantaina kävin ja eilen illalla (torstai) ja jotain sata postausta tullu :D KÄÄK! Oli VÄHÄN luettavaa :D

    VastaaPoista
  2. Lalluskainen, se on hyvää! Tällä kertaa pääsi käymään näin, että monta juttua kasaantui kun en jaksanut päivittää ja sitten innostuin laittamaan melkein kaikki putkeen. :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.