perjantai 12. maaliskuuta 2010

Mariannerahkakakku

Tein tämän pienen herkkupalan töihin äidin synttäreiden kunniaksi. Kakku on tehty 15 cm irtopohjavuokaan. Jatkoin vuoan korkeutta kakkunauhalla.

Pohja Digestive-keksejä ja omenasosetta.

1 prk kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
½ prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
hieman vajaa pussi mariannerouhetta
4 liivatelehteä
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon rahka, vaniljakastike ja mariannerouhe. Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada kakkumassan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä mielellään yön yli.

Päällä on tummaa suklaata (Marabou Premium dark raspberry) ja lumihiutaleen muotoisia koristerakeita.

2 kommenttia:

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.