torstai 1. huhtikuuta 2010

Kinuskiset kermakakut mummolle

Juhlimme mummoni 88-vuotispäivää näiden kakkujen kera. Onnea!


Kakkupohjissa yhteensä 10 kananmunaa, kakut 25 cm ja 20 cm. Kostutus vaniljasokerilla maustetulla vedellä. Alunperin minun oli tarkoitus tehdä kinuskikakkuja, mutta maistettuani kinuski-puolukkatäytettä en halunnut enempää makeutta. Valmiissa kakussa täyte ei kuitenkaan ollut niin hurjan makea, joten kinuskipäällinen sopii täytteen kanssa mainiosti. Tein täytteen kolminkertaisena, jolloin täytettä oli juuri sopivasti.


Kakkujen päällä Flora vispi, pienemmässä kakussa reunassa hasselpähkinärouhetta. Pursotusten päällä vaaleanpunaiseksi värjättyä valkosuklaata rouheena. Koristeet on marsipaania ja ne on aseteltu vaaleanpunaiseksi värjätyn valkosuklaalaatan päälle. Näin kukat ja lehdet pysyivät hyvänä vaikka koristelin kakut tunteja ennen kahvitusta, pelkän kerman päällä olisivat varmaan lötkistyneet.

6 kommenttia:

 1. Todella elegantit juhlakakut, kyllä näillä kelpaa! ^^

  VastaaPoista
 2. Kiitokset kommenteistanne Sirpa ja Ent-tu! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat kakut :)

  Minusta tuntuu että suurin osa minun herkuista voi tehdä vain kesällä, ja silloin taas tuntuu ettei ehdi tehdä niitä kaikkia.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Meku, ja ihan totta puhut.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.