keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Hempeä mörkökakku

Mörkkis sai äitienpäivänä hempeän mörkökakun. Herkullista oli ja kakun saaja ilahtui kovasti, kun kakku yllätyksenä vietiin.


Neljän munan kakku, halkaisijaltaan 20 cm. Kostutus maidolla, täytteenä toffee-mustikkatäyte. Pinnalla kermavaahtoa ja vaahtokarkkitaikina. Liljat ja lehdet marsipaania. Sydän, mörkö ja ruusut vaahtokarkkitaikinaa. Mörköön ja tekstiin käytin mustaa elintarviketussia. Liljoja sävytin punaisella tomuvärillä ja hopeisella kristallipulverilla, mutta se ei kuvassa näy.

Poika tarvitsi minua kesken kakun päällystämisen ja siksi vaahtistaikina jäi paikoitellen ruttuun alareunasta. Ruttuja piilottelin kukilla. Kakun alareunassa oleva ruusu on muuten mieheni tekemä! Vähän jännitin miten kakku leikkaantuu mörön kohdalta kun vaahtokarkkitaikinaa oli kaksi kerrosta, mutta ei siinä ollutkaan mitään ongelmia.

4 kommenttia:

 1. Ihana, tää mörkö ei oo ollenkaan pelottava :)

  VastaaPoista
 2. Hihi..onpas ihanan näköinen kakku. :)

  VastaaPoista
 3. Onpas hauska Mörkö-kakku ja kauniit koristeet!
  Sinulla on muutenkin ihana blogi! Kai sopii että linkitän?

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.