Tämä kreemi sopii marsipaanin tai sokerimassan alle. Rasvainen kreemi estää massan kostumisen. Massan alle voi laittaa tartuntapinnaksi kermavaahtoa jos kakku tarjotaan pian kuorruttamisen jälkeen, mutta muutoin kannattaa käyttää kreemiä. Vaahtokarkkimassan alle käy kermavaahto joka tapauksessa.
Annos riittää tartuntapinnaksi noin kuuden munan kakkuun.
Vaahdota:
1 kananmuna
1 rkl sokeria
Kaada vaahto kattilaan ja lisää:
1 dl vettä
1 rkl perunajauhoja
Kuumenna kunnes pulpahtaa. Siirrä levyltä, lisää 1 tl vaniljasokeria ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa jäähtyneeseen kiisseliin 100g huoneenlämpöistä voita tai margariinia. Valmista!
Tällaista kreemiohjetta en olekaan ennen nähnyt. Mielenkiintoinen, joskin aika työläältä vaikuttaa näin ensivilkaisulla. Ehkäpä kuitenkin kokeilen joskus...
VastaaPoistaEn ole minäkään tästä kuullut ja mietin, että pitäis kokeilla, miltähän tämä maistuu?
VastaaPoistaTätä voiskin kokeilla joskus, mä oon niin tottunu vaan käyttään tota voi-tomppa -kreemiä.
VastaaPoistaSamoin aion kokeilla tätä, olen käyttänyt yleensä marenkivoikreemiä. Se tekeminen vie aikaa ja ainakin äkkiseltään tämän tekeminen vaikuttaa nopeammalta. Pitänee kokeilla, sillähän sen tietää!
VastaaPoista