perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kreemi marsipaanin alle

Tämä kreemi sopii marsipaanin tai sokerimassan alle. Rasvainen kreemi estää massan kostumisen. Massan alle voi laittaa tartuntapinnaksi kermavaahtoa jos kakku tarjotaan pian kuorruttamisen jälkeen, mutta muutoin kannattaa käyttää kreemiä. Vaahtokarkkimassan alle käy kermavaahto joka tapauksessa.

Annos riittää tartuntapinnaksi noin kuuden munan kakkuun.

Vaahdota:
1 kananmuna
1 rkl sokeria

Kaada vaahto kattilaan ja lisää:
1 dl vettä
1 rkl perunajauhoja

Kuumenna kunnes pulpahtaa. Siirrä levyltä, lisää 1 tl vaniljasokeria ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa jäähtyneeseen kiisseliin 100g huoneenlämpöistä voita tai margariinia. Valmista!

4 kommenttia:

 1. Tällaista kreemiohjetta en olekaan ennen nähnyt. Mielenkiintoinen, joskin aika työläältä vaikuttaa näin ensivilkaisulla. Ehkäpä kuitenkin kokeilen joskus...

  VastaaPoista
 2. En ole minäkään tästä kuullut ja mietin, että pitäis kokeilla, miltähän tämä maistuu?

  VastaaPoista
 3. Tätä voiskin kokeilla joskus, mä oon niin tottunu vaan käyttään tota voi-tomppa -kreemiä.

  VastaaPoista
 4. Samoin aion kokeilla tätä, olen käyttänyt yleensä marenkivoikreemiä. Se tekeminen vie aikaa ja ainakin äkkiseltään tämän tekeminen vaikuttaa nopeammalta. Pitänee kokeilla, sillähän sen tietää!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.