Hyvänmakuinen, tiivis pohja, joka pysyy hyvin koossa.
Voitele ja jauhota 24-26 cm vuoka. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl maitoa tai muuta nestettä
200 g sulatettua margariinia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja margariini. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Keskelle kannattaa tehdä kuoppa, koska taikina kohoaa. Kypsennä 50-60 minuuttia.
Kiitokset munattoman pohjan ohjeesta! Olen jo viitisen vuotta leiponut munattomana kaiken, mitä olen voinut kuvitella valikoivaisen muna-allergikkopoikani ehkä maistavan. Nyt etsiskelin pitkästä aikaa kakkupohjaohjetta ja kokeilin tätä. Kakku nousi! Maistamiseen asti en ole vielä ehtinyt, mutta positiivinen ongelma syntyi heti kun huomasin että tähänhän tarvitaankin kaksi täytettä kun voi tehdä kolme kerrosta :)
VastaaPoista