tiistai 13. lokakuuta 2009

Marjaisa kinuskikakku


Tätä kakkua söimme pikkusiskoni syntymäpäivillä. Kakkuun toivottiin marjaisuutta.

Paistoin neljän munan kakkupohjan 25 cm vuoassa. Halkaisin pohjan kolmeen osaan, kostutin vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Molempiin väleihin sipaisin vadelmamarmeladia ja sen lisäksi marjarahkaa. Maitorahkan sekaan paseerasin mustikoita, mansikoita, mustaherukoita ja vadelmia, makeutin sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisäksi laitoin rahkaan pari liivatetta. Täyte oli muuten todella herkullista, mutta mustaherukka hallitsi makua.

Päälle keitin kinuskin. Tein kinuskia ensimmäistä kertaa kotona ja jännitin kovasti mitä siitä tulee. Hyvin onnistui! Se oli maukasta ja leikkautui siististi. Turhaan siis kehittelin päässäni kauhukuvia liian kovasta kinuskista, joka ei leikkaudu...


Pursotukset on sokerilla ja vaniljasokerilla makeutettua Flora vispiä. Kerma ei vaahdottunut kunnolla, joten tuli aika suttaista jälkeä. Lisäksi reunojen kermat kärsivät hieman kuljetuksesta. Minulla on sellainen kakkukupu, joka klipsautetaan alustaansa kiinni. Se on ollut tosi kätevä, mutta kakku pääsi ilmeisesti hieman liikkumaan siellä ja reunat ottamaan kupuun kiinni. Ei ole helppoa avata lukuisia ovia kantaen samalla poikaa ja kakkua...

Koristelin kakun vaahtokarkkitaikinasta tehdyillä kukilla sekä Dr. Oetkerin pinkillä koristerakeella ja sokerihelmillä. Kakku sai kovasti kehuja!

2 kommenttia:

  1. No ei todellakaan voi olla pahalla päällä tuosta kulhosta syötyään :D

    Oi miten kaunis tämä kakku on :o Ihania nuo pienet koristeetkin tuossa kinnuskin päällä! Tosi ihana<3

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.