sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Isänpäivän hattivattikakku

Meillä tykätään kovasti hattivateista, joten miehen ensimmäistä isänpäivää juhlistettiin hattivattikakulla. Vähän isokätinen, mutta kuulemma ihan tunnistettavissa. :D Kuva on melkoisen keltainen, kurjaa tämä talvi kun on niin vähän aikaa valoisaa.


Paistoin tumman kääretorttupohjan ja leikkelin sen muotoonsa. Kostutin kakun kaakaolla. Täytteenä on sipaistu omenasosetta ja valkosuklaakermavaahto. Päällä sokerilla ja vaniljasokerilla makeutettu Flora vispi, silmät maalattu pastavärillä vaahtokarkkimassalle.

Kakku oli ihanaa! Omena ja valkosuklaa sopivat hyvin yhteen ja kaakaoinen pohja täydensi makua. Tätä täyteyhdistelmää käytän taatusti uudelleenkin. :) Turhankin herkullista... Mie söin just kaks palaa ja melkein tekisi mieli ottaa lisää.


Valkosuklaakermavaahdon tein näin:

2 dl kuohukermaa
1 levy Pandan valkosuklaata

Kuumenna kerma kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoita, kunnes se on sulanut. Anna viilentyä kunnolla, mielellään yön yli. Vatkaa sitten kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdosta tuli aika jämäkkää, ihan tarpeeksi tukevaa vaikkei kakkua koottukaan vuoan sisään.

4 kommenttia:

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.