maanantai 1. helmikuuta 2010

Valkosuklainen mutakakku

Mielettömän hyvää, vaikka näyttäkin lähinnä perunalaatikolta. :D Ohjeen löysin Ewelyniltä. Mulla kakku oli uunissa hieman turhan kauan, mutta herkkua se oli silti.


200g valkoista suklaata
4 kananmunaa
2dl sokeria
200g voita
2.5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokerivaahtoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe varovasti sekoittaen. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan (n.25cm) Paista uunin keskiosassa n.12min. Kakun voit valmistaa päivää ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. Tämä on melkein parempaa kuin oikea mutakakku!! tein joulun jälkeen valkoisesta tobleronesta ja ai että oli herkkua!!

    VastaaPoista
  2. Oi että, saiskohan tuota palasen jos oikein nätisti pyytää? :D

    VastaaPoista
  3. Tätä täytyy ehdottomasti joskus kokeilla! Kuola alkaa valua :P

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätä kommentti, se ilahduttaa aina. :)

Jätät kommentin helposti näin: Valitse kommentti nimellä -valikosta "Nimi/Url-osoite" ja kirjoita nimesi sekä mahdollinen blogisi osoite (ei pakollinen). Klikkaa jatka ja tämän jälkeen voit kirjoittaa kommenttisi.